Maja Lunde

Az utolsó vadlovak

Maja Lunde emberről és természetről szóló nagy ívű regényeivel az egész világot meghódította. A méhek története és a Kékség című nemzetközi sikerek után most a tetralógia harmadik könyvével tér vissza, hogy megrázó képet fessen az egyén, a társadalom és az ökoszisztéma sérülékenységéről. Az utolsó vadlovak a világ egyetlen igazi vadlófajának történetét beszéli el, azét, amelyet franciaországi barlangok falára festettek fel, amely évszázadokon át a mongol sztyeppéken élt, és amely a 20. századra kipusztult, csak európai állatkertekben és rezervátumokban maradt belőle. A három idősíkon futó történetben a szentpétervári zoológus, Mihail az 1880-as években Mongóliába utazik a kihaltnak hitt lovak nyomát kutatni, az állatorvos Karin a Szovjetunió összeomlása után azon munkálkodik, hogy az időközben megtalált vadlovakat visszatelepítse a sztyeppékre, Eva pedig 2064-ben azért küzd, hogy továbbra is egy felszámolt norvégiai rezervátumban lakhasson, miközben körülötte darabokra hullik a világ. Az élet nem mehet tovább úgy, mint addig, sem az emberek, sem az állatok számára.

E-könyv formátumban is elérhető!


4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Maja Lunde
Fordító Patat Bence
Fedél kemény
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 384
ISBN 9789632787121
Formátum 165 x 235 x 36 mm
Borító Szabó Imola Julianna

Utószó

Maja Lunde Klímakvartettjének harmadik részében ismét egy csodálatos utazásra invitál bennünket, melynek során egyaránt gondolkodhatunk emberi sorsokról, társadalmi és természetvédelmi kérdésekről.
Tovább olvasom

Booktastic Boglinc

Lassú folyású, apránként építkező, s nem is a legakciódúsabb, én mégis kedveltem, és alig várom a bejező kötetet.
Tovább olvasom

Gabó olvas

A klímakvartett harmadik részében ismét egy érdekes és szemfelnyitó történettel folytatja Maja Lunde. A Méhek története és a Kékség után a már bevált mintát követve a problémát három idősíkon tárja elénk. Egy nagyívű történet bontakozik ki előttünk, amitől ismét elgondolkodhatunk a természet és az ember kapcsolatának titkairól.
Tovább olvasom

Könyv és más

Összességében Lunde most sem okozott csalódást, mert rávett arra, hogy a puszta szórakozás mellett elgondolkodjak bizonyos kérdésekről vagy éppen saját magamról.
Tovább olvasom

Könyvutca

Az utolsó vadlovak egy fantasztikus, lenyűgöző írás, mely három korba repít el bennünket, pontosabban három történetet olvashatunk felváltva, de összefűzik őket a Przewalski lovak, azaz a thakik, ezek a csodálatos állatok
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.