Ménes Attila

A bolt

Egy tipikus, jómódú ír gentleman a közelebbről meg nem határozott posztapokaliptikus Európában bolyongva rálel a maradék-maroknyi magyarság által megszállt övezetre. Ennek az etnikumnak egy visszájára fordult evolúció során a beszédmódja már inkább a madarak csicsergéséhez hasonlít. Testüket dús szőrzet fedi, jellemzően törpenövésűek, a világcsavargó főszereplőnek jó, ha a derekáig érnek.

Szegény, lepusztult vidék ez. Hősünk egy primitív vegyesboltban talál munkát. Porciózza a patkánymérget, a szalonnát, a fenőkövet. Idővel szerelembe esik egy bagoly formájú varrónővel, és a kezdeti gyanakvás után roppant népszerűségre tesz szert, a vidék nagyurai azonban nem nézik ezt jó szemmel…

Ménes Attila, Debrecen, 1961. Próza- és színműíró. Bihari című drámáját Máté Gábor rendezésében a Katona József Színház mutatta be. Ez a tizenegyedik kötete. Móricz Zsigmond Ösztöndíjban, ARTISJUS Irodalmi Díjban, NKA Alkotói Támogatásban és a Bank Austria Literary Found Ösztöndíjában részesült.

E-könyv formátumban is elérhető!


3 821 Ft‎

-15%

4 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó (2)
Nyelv magyar
Szerző Ménes Attila
ISBN 978-963-278-723-7
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2023
Oldalszám 280
Formátum 125 x 197 x15
Borító Szabó Imola Julianna

Revizor

Nem akarván lelőni a történetvezetés egyes csomópontjait, Ménes Attila új regényének legfőbb erényeként az irodalmi hagyományokból merítkező formatiszteletet, jó szerkesztettséget, a végtelen játékos kedvet és a különleges nyelvi invenciót nevezném meg.
Tovább olvasom

Könyves Magazin

A kéziratot lejegyző ír úr és a magyar olvasó percepciójának és perspektívájának különbözőségein alapuló tükörjáték önmagában épp elég izgalmat kínál, de Ménes Attila még egyet csavar az amúgy is kifordított helyzeten.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.