Maja Lunde

A Nap őrzője

Lilja a gyermekkor és a kamaszkor határán nagy változásokon megy keresztül, de körülötte a természet olyan eseménytelen, mint mindig. A lány csak halványan emlékszik a ragyogó Napra, az általa ismert világ esőtől nehéz és sötét. A vizes földben semmi sem nő, az örök félhomályban egyetlen növény sem érzi jól magát.

Lilja árva, a nagyapjával él, aki zöldségekkel látja el a falut. A nagypapa egy nap otthon felejti az uzsonnáját, és amikor Lilja utánaszalad az üvegházhoz, észrevesz valamit, ami mindent megváltoztat.

Titkos ösvényt pillant meg, amely az erdőbe vezet, ahová gyerekek nem mehetnek. A kíváncsi Lilja azonban a többi gyerekkel ellentétben elfojtja a félelmét, és egyedül elindul az ösvényen. Odabent, a sötét fatörzsek között egy másik, virágzó világot fedez fel, ahol hatalmas kaland vár rá. Szembe kell néznie legnagyobb félelmével, ugyanakkor szeretetet és boldogságot is talál ott – és nem utolsósorban a tavasz reményét.

A norvég Maja Lunde–Lisa Aisato szerzőpáros magyarul is nagy sikert aratott Hónővér c. könyve után az A Nap őrzője is csodálatos mese gyerekeknek és felnőtteknek.


5 521 Ft‎

-15%

6 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Maja Lunde
Fordító Patat Bence
Fedél kemény
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 200
ISBN 9789632786919
Formátum 207 x 235 x 19 mm
Illusztráció Lisa Aisato

Könyv és más

Nehéz szavakba önteni, amikor ilyen magas minőségben találkozik egy történet összes összetevője: a fontos és aktuális mondanivaló, a csodaszépen megírt szöveg és a lapokról egyenesen kilépő, varázslatos illusztráció. ... Olyan kötet ez, amit biztos, hogy többször elő fogok venni, ha valami igazán szívet melengetőre vágyom.
Tovább olvasom

Csak olvass!

Vannak könyvek, amelyeket örökké a kezünkben akarunk tartani és olvasni. A történet bekúszik a bőrünk alá, megragadja a szívünket és többé el sem ereszti. Együtt élünk és lélegzünk a szereplőkkel és képtelenek vagyunk kiverni őket a fejünkből az utolsó oldal elolvasása után. Számomra pontosan ilyen volt A Nap őrzője is.
Tovább olvasom

Könyvparfé

A Nap őrzője egy több szálon futó történet, amely az emberi érzések és kapcsolatok számos problémáját érinti. Minden fejezet gyönyörű gondolatokat tartalmaz, amelyek megmutatják, hogy semmi sem fekete vagy fehér.
Tovább olvasom

Dóri Online Olvasónaplója

Nagyon jó olvasmánynak tartom - az érzelmek bemutatása, a környezeti hatások veszélyeinek megfogalmazása mellett szépen beszél a gyászról, az új és furcsa érzelmekről, első szerelem csíráiról.
Tovább olvasom

Könyvutca

Nagyon szép, megható mese ez a könyv, melyben fontos szerepet játszik a barátság, a remény, a szeretet, gyászfeldolgozás, bátorság, összefogás és összetartás. A jó és a rossz állandó körforgása, a félelem legyőzése a helyes és helytelen cselekedetek is jelen vannak a történetben, ami egyszerre nyomaszt és ad reményt, tragikus és mégis gyönyörű.
Tovább olvasom

WMN

A klímakatasztrófa küszöbén egy ilyen kötet kincset ér, és akkor is megnyugtat, ha felzaklat, mert a mesék szimbolikája erőt ad nekünk ahhoz, hogy soha ne adjuk fel, bízzunk és higgyünk abban, hogy a Nap végül megtalálja a helyét az égen…
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.