Alacsonyabb ár! A mák - Házi Praktikák Nagyobb

A mák - Házi Praktikák

A mák származása, felhasználásának története

A mák neve és előfordulása a népi szólásainkban, helységneveinkben

A mák hasznosításának fő területei: élelmiszer- és gyógyszeripar

A mákfélék családja. A termesztett mák néhány rokon faja

A mák biológiai tulajdonságai
Külső megjelenés
A mák fejlődésének fontosabb szakaszai

A mák felhasználását meghatározó biológiailag aktív anyagok
A mákmag fontosabb anyagai

A mák elterjedése a világban
A világ legfontosabb legális máktermesztési körzetei
Ópiumot előállító illegális termelési  körzetek

A máktermesztés nemzetközi és hazai szabályozása

A mák termesztése
A tavaszi mák termesztése
Az őszi mák termesztése

Hazai mákfajták
Élelmiszercélú magelőállításra termesztett fajták
Ipari feldolgozás és magelőállítás céljából termesztett kettős hasznosítású hazai mákfajták
Díszítésre használt hazánkban regisztrált fajták
A magyar fajtákon kívül az Európai Unió fajtajegyzékében szereplő további fajták

A mák és a máktermékek felhasználása
A mák mint táplálék
Mákdarálás
A mák táplálékfiziológiai jelentősége
A mák és mákos sütemény vásárlása
Mik azok a zsírsavak?
A mákolaj
A mákolaj helyes tárolása
A mák mint takarmány
A máknövény erős hatású anyagai és azok élettani hatása
A mák mint gyógy- és orvosi növény

Receptek


CS-142126

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

1 996 Ft‎

-20%

2 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Házi praktikák
Nyelv magyar
Szerző Bernáth Jenő, Németh Éva
Fedél puha
Megjelenés éve 2009
Oldalszám 88
ISBN 9789632781112
Formátum 165 x 235 x 6 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.