A gyümölcsök táplálkozás-élettani hatásai és receptek

CS-143787

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

1 996 Ft‎

-20%

2 495 Ft‎

Adatlap

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Szelekovszky Rita, Valló László
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2013
Oldalszám 148
ISBN 9789632783260
Formátum 135 x 197 x 9 mm

Leírás

Tudta, hogy az áfonya érvédő hatású, csökkenti az infarktus veszélyét, baktériumölő. Rendkívül gazdag A-, B-, C- és E- vitaminban, valamint kalciumban, magnéziumban vasban cinkben?
Tudta, hogy a banán kétszer akkora az energiatartalma, mint az almának, és gazdag az A- és C-vitamin-tartalma, és sok benne a kálium, magnézium, kén, foszfor?
Tudta, hogy a dió legnagyobb értéke, hogy igen nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavat, ami kedvező a koleszterin okozta érszűkület megelőzésében?
Tudta, hogy a kivi pár tíz éve meghódította a világot, az almánál 10x több C-vitamint tartalmaz, és sok benne a kalcium, vas, foszfor ásványi anyag?
Összesen 38 gyümölcsről tudunk meg hasonló ismereteket, továbbá gyümölcsönként 2-3 újszerű receptet is találunk a könyvben.

A tartalomból

Egészségünkért ízletesen
Antioxidáns és szabadgyök-semlegesítő hatás
Üdítenek, frissítenek
A gyümölcsök színanyagai
Éretten a csúcson

Lédús hazai gyümölcsök
Alma
Waldorf-saláta - Almás-sajtos karaj - Almás táska - Almaszósz - Almakompót
Körte
Vörösborban párolt körte - Körtetorta
Őszibarack
Barackos csirkemell - Őszibarackbefőtt - Baracktorta
Sárgabarack
Sárgabaracklekvár - Sárgabarackfánk
Szilva
Aszalt szilvával töltött pulykamell - Szilvás-mákos lepény - Mézes dióval töltött szilva köntösben - Szilvalekvár
Meggy
Meggyleves - Meggyes-csokis lepény
Cseresznye
Sült csirke cseresznyemártással - Cseresznyés rétes
Málna
Málnaparfé - Málnás piskóta
Szamóca
Joghurtos eperkrémleves - Epres túrógombóc
Ribiszke
Ribiszkés finomság - Ribiszkezselé
Köszméte
Egresmártás - Egreslepény
Birs
Birsalmasajt - Birsalma krémleves
Naspolya
Naspolyadzsem
Szeder
Szedres piskótaszeletek
Áfonya
Áfonyás csirkemell - Áfonyaszósz - Áfonyás kenyérpuding
Csipkebogyó
Csipkebogyószörp
Bodza
Bodzaszörp
Sárgadinnye
Sárgadinnye-krémleves - Sárgadinnye sonkával (Prosciuto con melone)
Görögdinnye
Töltött dinnye

Mindennapi déligyümölcseink
Ananász
Ananászos sertéssült
Banán
Banánsplit - Banánrolád
Citrom
Citromos csirke - Citromtorta
Datolya
Datolyás-banános kenyér
Füge
Mézes-fügés tekercsek
Grépfrút
Grépfrútkrém
Kivi
Kivis tejberizs
Kókusz
Kókuszos hal
Mandarin
Mandarinos csirkesaláta - Mandarin pohárkrém
Narancs
Narancsos pulykamell - Narancsos szelet

Magvas csemegék
Dió
Diós madársaláta
Földimogyoró
Mogyorós hús
Gesztenye
Gesztenyés szelet - Gesztenyekuglóf
Kesudió
Kesudiós-gyümölcsös müzliszelet
Mandula
Mandulás hal - Mandulás pogácsa
Mogyoró
Mogyorós csirkesaláta
Pisztácia
Gombás-magos batyu

Receptek vegyes gyümölcsökre
Gyümölcsös pulykamell
Mézes-müzlis gyümölcssaláta
Sangria

Egzotikumok
Csillaggyümölcs
Gránátalma
Törpemandarin
Licsi
Datolyaszilva
Mangó
Passiógyümölcs
Papája

Minden jog fenntartva © CSER Kft.